Etli kestane
Tabanı için
Üzeri için
Lezzet tart tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Margarin ve pudra şekeri iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta açıp kalp şeklinde kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın ve çatalla bir çok yerinden delin. 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Derin bir kapta yumurta aklarını 1 tutam tuz ile çatal yardımıyla hafif çırpın. Üzerine toz şekeri ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın. Ardından sırayla hindistan cevizini ve kurutulmuş meyveleri ekleyip karıştırın. Son olarak mısır gevreğini ekleyip çok az karıştırın. Karışımı tart tabanının üzerine yayıp fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.