Krokanlı Tart

Krokanlı Tart
18 Eylül 2020

Enerji verici atıştırmalık olarak sunulan krokanlar, vücut direncini de arttırır. Krokanlı tartı hazırlamak için; hamur, şeker, çikolata ve antep fıstığı gerekir. Bunun dışında meyve dilimleri ve soslar ile hazırladığınız tartı zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler tamamsa, krokanlı tart nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Tart tarifleri arasında çok beğenilen ev yapımı çikolatalı tartı da listenize eklemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Krokanlı Tart için

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru
  • 100 ml eritilmiş bitter veya sütlü çikolata

Krokan için

  • 250 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 200 gr Antep fıstığı
Krokanlı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Tart tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Küçük tart kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  2. Üzerlerine bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın. Tartlar ılındıktan sonra içlerine eritilmiş sütlü veya bitter çikolata sürün.
  3. Krokan için, bakır veya çelik tencereye şeker ve limon suyunu alın. Kısık ateşte şeker eriyip karamel haline gelinceye kadar pişirin.
  4. Tencereyi ocaktan alıp içinde soğuk su bulunan bir kap içine yerleştirin. Antep fıstıklarını ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış mermer bir tezgah üzerine yarım santim kalınlığında yayın.
  5. Soğuyana kadar bekletin. Keskin bir bıçakla istediğiniz büyüklükte kesin. Tartların üzerlerine paylaştırıp ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo