Hindistan Cevizi Kremalı Tartölet

Hindistan Cevizi Kremalı Tartölet
18 Eylül 2020

Görünümü ve lezzeti ile her zevke hitap eden hindistan cevizli tart, çay sohbetlerinin en lezzetli eşlikçilerinden biridir. Tart yapımında rendelenmiş çikolata ve çilek dilimlerine de yer verilir. Şık bir görünüm elde etmek için, küçük tart kalıpları kullanabilirsiniz. Hazırsanız, detaylı anlatımı ile hindistan cevizli kremalı tart tarifine geçebiliriz.

Ortalama 50 dakika içinde hazırlanan nefis çilekli milföy tart tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hindistan Cevizi Kremalı Tartölet için

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 50 gr rendelenmiş hindistan cevizi

Üzeri için

  • Rendelenmiş çikolata
Hindistan Cevizi Kremalı Tartölet

Nasıl Yapılır

Tartölet kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın. Krema için, süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ve 40 gr hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Kremayı tartöletlerin içlerine paylaştırın. Kremanın üzerine bolca hindistan cevizi serpin. İri rendelenmiş çikolatayla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo