Şehrazat Tatlısı
Dolgusu için
Üzeri için
Un, tereyağı, şeker, vanilya ve tuzu mutfak robotuna alıp ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış tart kalıplarına yerleştirin ve 15 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayıp kalıpları yerleştirin ve hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Kremayı ısıtıp küçük parçalara bölünmüş çikolataları ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı tart tabanlarına paylaştırın ve çikolata donuncaya kadar buzdolabında bekletin. Truf ile süsleyerek servis yapın.
Yoğun aromalı bitter parçaları ile hazırlanan klasik çikolatalı tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.