Otlu Ekmek Hamuru

Otlu Ekmek Hamuru
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Otlu Ekmek Hamuru için

Malzemeler

  • 1 ekmek hamuru
  • 100 gr taze biberiye
  • 50 gr taze kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Otlu Ekmek Hamuru

Nasıl Yapılır

Farklı bir tat denemeye ne dersiniz? Biberiye ve kekiği ince kıyıp kırmızı pul biber serpin ve karıştırın. Hamurun parmaklarınıza bulaşmaması için ayçiçeği yağıyla elinizi yağlayın ve harcı ekmek hamuruna ekleyip yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlaklar hazırlayıp simit şekli verin. Hamur bitenceye kadar bu işlemi tekrarlayın ve bir tencerede bol ayçiçeği yağında kızartıp servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo