Dereotlu Poğaça
02 Ocak 2021

Pastanede yediklerinizin tadında lezzetli mi lezzetli dereotlu poğaça nasıl yapılır? Denenmiş bir tarifle karşınızdayız. Lezzet Mutfak Okulu'nda Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nden eğitmen şef Arif Akdaş eşliğinde bu kez dereotlu poğaça yapıyoruz. Videomuzda dereotlu poğaça tarifinin yanı sıra istenen lezzet için püf noktalarını, doğru kıvam için bilinmesi gereken teknikleri bulabilirsiniz.

Alternatif olarak 3 2 1 poğaça, mayasız poğaça ve bayatlamayan kabartma tozlu poğaça tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Dereotlu Poğaça için

Malzemeler

  • 750 gr un
  • 200 gr sıvıyağ
  • 200 gr yoğurt
  • 25 gr kabartma tozu
  • 20 gr tuz
  • 25 gr şeker
  • 250 gr katıyağ
  • 3 yumurta
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz

İç malzemesi için:

  • 250 gr peynir

Üzeri için:

  • 3 yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Hamurda kullanılacak katıyağ veya tereyağı oda sıcaklığında olmalı.
  • Ağızda dağılan bir poğaça istiyorsak içine kesinlikle su girmemeli.
  • Poğaçaların üstleri çatlak ve kıyır kıyır bir yapı istiyorsak kabartma tozu kullanmalıyız.
  • Hamuru yoğururken ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur olmalı. Ele yapışmayan bir hamur olması yeterli.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo