Bol yeşillikli bir pide hazırlamak ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise; maydanoz, ebegümeci, ısırgan ve dereotu ile tatlandırılan yeşillikli pide tarifine geçebiliriz.
1 kase ince doğranmış yeşillik (Maydanoz, dereotu, ebegümeci, ısırgan ya da yabani otlar)
1 kuru soğan
1 su bardağı lor peyniri (Rendelenmiş beyaz peynir de kullanabilirsiniz)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Ayrıca:
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
2 çay kaşığı tuz, pul biber
Islatmak için:
2 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yeşillikli Pide
Nasıl Yapılır
Yıkayıp, ayıklayıp ince doğradığınız mevsim yeşilliklerini derin bir kaba koyun. Yemeklik doğradığınız soğanı, peyniri ve zeytinyağını ekleyip elinizle karıştırın.
Un, mısır unu, tuz ve pul biberi başka bir kaseye koyup kaşıkla karıştırın. Su ve kabartma tozunu başka, yumurta ve sütü de başka bir kasede çırpın.
Cam fırın kabını tereyağıyla hafif yağlayın. Birkaç kaşık da zeytinyağı sürün. Un karışımından 4 yemek kaşığı kadarını cam fırın kabına serpin. Üzerine 4 yemek kaşığı kadar kabartma tozlu su gezdirin.
Aynı sırayla bu işlemi 3 kat daha yapın. Peynir ve yeşillik karışımını üzerine yayın. Sıra sıra unlu karışımdan ve kabartma tozlu sudan gezdirerek elinizdeki malzemeyi bitirin.
En üste de çırpılmış sütlü yumurtayı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.