Şerbetli Pide

Şerbetli Pide
20 Ekim 2024

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen şerbetli pide, Aksaray yöresi ile özdeşleşmiştir. Coğrafi işaret alan bu pide, Aksaray mutfağında kahvaltılarda tüketilir. İç harcında lor peyniri, kaşar peyniri ve küflü peynir kullanılır. Pişirme işleminin ardından üzerine şerbet gezdirilir. Malzemeler hazırsa, Aksaray usulü şerbetli pide tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, cicirya pidesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Şerbetli Pide için

Malzemeler

Hamur için:

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı tuzsuz lor peyniri
  • 1 su bardağı küflü peynir

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Şerbetli Pide

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için; Un, şeker ve suyu karıştırın. Üzerine yaş maya ve tuzu ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  2. Hamur kıvama geldiğinde üzerini nemli bezle örtün ve 1 saat dinlenmeye bırakın.
  3. Bu esnada tencereye su ve şekeri alarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kısık ateşte pişirip altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
  4. Dinlenen hamuru parçalara ayırın. Merdaneyle oval bir şekilde açın ve boyunu uzatın. 
  5. Hamurun içine peyniri karışımını doldurun ve peynirler görünmeyecek şekilde hamurun iki tarafını ortaya doğru kapatın. 
  6. Pideyi yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
  7. Fırından çıkınca hamurun üzerine tereyağı sürün ve enlemesine dilimleyin. 
  8. Ardından soğuyan şerbeti pidenin üzerinde gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo