Nazilli Pidesi
20 Ekim 2024

2020 yılında coğrafi işaret alan Nazilli pidesi, aynı zamanda Nazilli Gülü olarak da bilinir. Uzun yıllardan beri yörede üretilen bu pide, kıymalı, yumurtalı peynirli, yuvarlak ve tahinli olmak üzere 4 farklı çeşitte yapılır. Nazilli pidesini diğer pidelerden ayıran en önemli özellik, iç malzemesinin yoğunluğudur. İç harç çok fazla konulduğu için, alttaki pide hamuru görünmez. Hazırlanan pideler, taş tabanlı odunlu fırında pişirilir. Malzemeler hazırsa, Nazilli pidesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Nazilli Pidesi için

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 kg un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 paket hamur mayası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Ilık su

İç harcı için:

  • 600 gr kıyma
  • 200 gr domates
  • 150 gr soğan
  • 50 gr maydanoz
  • 2 gr tuz
Nazilli Pidesi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle pide hamurunu yapmak için, bir kaba un ve tuz koyun. Üzerine maya ve ılık suyu azar azar ekleyerek yoğurun. 
  2. Ekmek hamuru kıvamına geldiğinde üzerini kapatın ve kabarması için en az 2 saat dinlendirin. 
  3. İç harcı için; domates ve soğanların kabuklarını soyun. Mümkün olduğunca küçük doğrayın.
  4. Kıyma, soğan, domates, maydanoz ve tuzu karıştırıp güzelce yoğurun. Üzerini kapatarak buzdolabında dinlendirin.
  5. Mayalanmış hamuru bezelere ayırın ve merdane yardımıyla pide hamuru olacak şekilde açın. 
  6. Hazırladığınız kıymalı harcı pide hamurunun üzerine yayın. Bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
  7. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
  8. Pideler tamamen piştiğinde kenarlarına tereyağı sürün ve 5 dakika dinlendirdikten sonra doğrayarak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo