Kuzu Uykuluklu Pide

Kuzu Uykuluklu Pide
10 Mayıs 2021

Bir sakatat çeşidi olan uykuluk, genellikle kuzu etinden yapılır. Protein bakımından çok zengin olan uykuluk, İstanbul'un Sütlüce semti ile özdeşleşmiştir. Six Senses Mansions Kocataş İstanbul’un Şefi Özgür Üstün’den evde kolayca yapabileceğiniz kuzu uykuluklu pide tarifine geçebiliriz.

Sokak lezzetleri sevenler için tavuk tantuni ve kokoreç tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuzu Uykuluklu Pide için

Malzemeler

  • 100 g kuzu uykuluk
  • 50 g kuru soğan
  • 1 diş sarımsak (Kıyılmış)
  • 50 g kereviz sapı
  • 50 g havuç
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 tutam taze kekik
  • 10 g tuz
  • 5 g tane karabiber
  • 50 ml elma sirkesi
  • 50 g tereyağı
  • 5 g kuru kekik
  • 3 g kimyon
  • 3 g pul biber
  • 10 g taze soğan (Kıyılmış)

Hamuru için

  • 100 g un
  • 50 g tam buğday unu
  • 50 g ekşi maya hamuru
  • 2 g yaş maya
  • 20 ml zeytinyağı
  • 5 g tuz
Kuzu Uykuluklu Pide

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak yoğurun ve 1 saat süreyle dinlendirdikten sonra 200 g’lık bir beze haline getirin.
  2. Kuzu uykulukları iyice yıkayarak tencereye alın. Soğan, bir miktar sarımsak, kereviz sapı, havuç ile taze baharatları ve sirkeyi ilave ettikten sonra üzerine su ekleyin.
  3. Çok kısık ateşte, 25 dakika süreyle kaynatmadan haşlayın. Bir kepçe yardımıyla uykulukları bir kaba alın ve üzerine ağırlık koyarak soğumaya bırakın. Soğuyunca uykulukların dış zarlarını soyun.
  4. Bir tavada tereyağını eritin ve uykulukları ilave ederek soteleyin. Tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve bir miktar taze soğan ilave ederek tatlandırın.
  5. Bir kasede çok az taze kekik, sarımsak ve zeytinyağını karıştırın. Hamuru açın ve hazırladığınız kekik ve sarımsaklı zeytinyağını üzerine sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 8-10 dakika pişirin.
  7. Pideniz pişince üzerine uykulukları ilave edin ve 1-2 dakika daha fırında bekletin.
  8. Bol miktarda taze soğan ile servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo