Hamur için
Üzeri için
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.
Unu hamur yoğurma kabına alın. Kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, sıvıyağ ve ılık suyu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
Kurutulmuş domatesleri yumuşayana kadar ılık suda bekletin. Süzüp şerit şeklinde kesin. Taze domatesleri elma gibi dilimleyin. Sarımsakları soyup ezin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
Hamuru un serpilmiş zemine alıp merdane ile incelterek açın. Pide şekli verip yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 15 dakika pişirin. Zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve salçayı karıştırıp hamurların içine sürün. Domates dilimleri, kurutulmuş domates ve zeytinleri serpiştirip kekikle tatlandırın. Tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin. Servis yapın.
Teşekkür ederiz.