Haçapuri (Gürcü Pidesi)

Haçapuri (Gürcü Pidesi)
17 Ocak 2024

Haçapuri, bir Gürcü pidesidir. Gürcistan mutfağında sık sık tüketilen bu pide, ülkemizde en çok Karadeniz mutfağında yapılmasıyla bilinir. Üst kısmı yumurta ile lezzetlendirilen haçapuri, hem kahvaltı sofralarında, hem de çayın yanında servis edilebilir. Malzemeler hazırsa, yemek kültürü yazarı Sevgili Ayfer Yavi'den haçapuri tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Haçapuri (Gürcü Pidesi) için

Malzemeler

  • 750 gr un
  • 3 yumurta
  • Yeterince su
  • 150 gr tereyağı
  • 3/2 küçük paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı karbonat

İçi için:

  • 300 gr az tuzlu Çerkes peyniri

Pişirmek ve üzerine sürmek için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Haçapuri (Gürcü Pidesi)

Nasıl Yapılır

  1. Peynir dışında tüm malzemeleri yoğurun, mayalanması için 1 saat bekletin. Hamur yumuşak olacağından ellerinizi unlayın, küçük portakal büyüklüğünde bezeler koparıp açın. 
  2. Açılmış bezelerin üzerine irice doğradığınız peynirleri yerleştirin elinizle sıkıca bastırarak hamura yapışmasını sağlayın. 
  3. Yağlanmış tava veya saç üzerinde alt üst ederek pişirin. Servis ederken üzerine tereyağı sürün. 
  4. Haçapuri açık ve kapalı olarak iki çeşit olarak yapılır, fırında da pişirilebilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo