Tereyağını bir kaba alıp krema kıvamına
gelinceye kadar çırpın. Pudra şekeri, un ve
vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı
yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın
tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece
fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Limonlu
dolgusu için, yumurtaları ve toz şekeri
şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine
limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını
ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak
unu ilave edip iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız
tatlınızın üzerine döküp tekrar fırına
verin. Fırının ısısını 140 dereceye düşürüp
yaklaşık 20 dakika daha pişirdikten sonra fırından
çıkarın. İstediğiniz büyüklükte kesin.
Üzerini pudra şeker ve nane yapraklarıyla
süsleyin. Servis yapın.
Limonlu kareleri ağzı kapalı ve serin bir yerde sakladığınız takdirde bir haftaya kadar taze olarak tüketebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.