Kayısılı Kurabiye

Kayısılı Kurabiye
29 Ocak 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kayısılı Kurabiye için

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı çok küçük doğranmış kayısı
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Hindistan cevizi
Kayısılı Kurabiye

Nasıl Yapılır

Fırını 180 derecede ısıtın. Yumurtaların akını sarısından ayırın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurta sarısı ve küçük doğranmış kayısıyı hamur yoğurma kabına alın. Malzemeleri elinizle karıştırın. Pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Çırpılmış yumurta akı ve Hindistan cevizine bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Kayısı
Sıcak ve soğuk tatlılar, pastalar, meyve salatalarının yapımında en çok kullanılan meyvelerin başında gelen kayısı, yoğun olarak Anadolu’nun doğu bölgelerinde tarımı yapılan bir meyvedir. Mevsiminde taze olarak yenilebilen kayısı kurutulduktan sonra da yemiş olarak tüketilir. Başta karoten olmak üzere mineral tuzlar açısından da zengindir. Enerji değeri düşük olduğu gibi sindirimi kolaylaştırıcı etkisi de vardır.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo