Bit Kurabiye

Bit Kurabiye
10 Ağustos 2024

Bugün sizlerle tuzlu kurabiyelerden olan ve çay saatlerinin vazgeçilmezi haline gelen bit kurabiye tarifini paylaşıyoruz. Küçük boyutuyla ideal bir atıştırmalık olan bu kurabiyenin adı içerisindeki çörek otlarından gelmektedir. Hem pratik hem de az malzemeli olan bu kurabiye, aynı zamanda uzun süre bayatlamaz. Çay saatlerinde keyifle tüketebilirsiniz.

Mini Çatal Kurabiye tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon bit kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon bit kurabiye 370 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bit Kurabiye için

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 adet yumurta beyazı içine sarısı üzerine
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 5 su bardağı un
Bit Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir karıştırma kabına tereyağını alalım, üzerine un hariç tüm malzemeleri ilave edip karıştırmaya başlayın.
  2. Karışan malzemelerin içerisine yavaş yavaş un ilave edin.
  3. Ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  4. Hazırladığımız hamurdan eşit büyüklükte parçalar alıp uzun şeritler halinde yuvarlayarak uzatın..
  5. Hamuru eşit parçalara bölelim ve misket büyüklüğünde kesin.
  6. Kestiğimiz her bir parçayı yuvarlayın.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
  8. Bir fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika üstleri kızarana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkan çörek otlu kurabiyeler servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Bit kurabiyenin yanına bir fincan çay ya da kahve servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz kurabiyenin üzerine susam da serpebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Kurabiyenin kıvamı için kullanacağınız katı yağın oda sıcaklığında olması gerekmektedir.
  • Kurabiyeyi yoğururken unu yavaş yavaş ekleyerek hamura olması gereken kıvamı verebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo