Antep Fıstıklı İrmikli Kurabiye

Antep Fıstıklı İrmikli Kurabiye
09 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 35 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Antep Fıstıklı İrmikli Kurabiye için

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı toz Antep fıstığı
  • 125 g tereyağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Antep Fıstıklı İrmikli Kurabiye

Nasıl Yapılır

Derin bir yoğurma kabında un, irmik, toz şeker ve toz Antep fıstığını karıştırın. Tereyağını ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek buzdolabında 40 dakika bekletin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve elinizle bastırın. Önceden ısıtılmış 170 derce fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo