Hamuru için un, maya, toz şeker ve tuzu geniş bir yoğurma kabında harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, eritip soğuttuğunuz tereyağı ve sütü ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30-35 dakika dinlendirin.
Baharat karışımı için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Ayrı bir karıştırma kasesinde esmer şeker ve baharatları karıştırın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamur toplarını önce erittiğiniz tereyağına sonra baharat karışımına bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Kalıbın üzerini streç filmle hiç hava almayacak şekilde sarıp 2 saat daha oda sıcaklığında dinlendirin.
Tatlı ekmek toplarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ters çevirip servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.