Pancarları yıkayıp yağlı kağıda sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın. Mutfak robotuna alıp püre haline getirin. Kenara alın.
Unlar, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kapta harmanlayın. Başka bir kapta pancar püresi, yumurtalar, süt ve eritilmiş tereyağını karıştırın. Unlu karışıma ilave ederek bir spatula yardımıyla harca yedirin.
Krem peynirli karışım için, krem peynir, yumurta, un, dereotu ve bir tutam tuzu küçük bir kapta karıştırın. Pancarlı karışımın 2/3 ünü dikdörtgen fırın kabının tabanına yayın. Üzerine krem peynirli karışımı ekleyin. Kalan pancarlı karışımı yayıp bir bıçak yardımıyla daireler çizin.
Üzerini düzeltip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Dereotu ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.