Hamur için maya ve balı bir kasede 120 ml ılık suyla karıştırın ve karışımı 5 dakika dinlenmeye bırakın. Kalan su, un, zeytinyağı ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini bezle örtün ve hamuru hacmi iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 40 dakika mayalanmaya bırakın. Pesto sos için dolmalık fıstık, sarımsak ve fesleğen yapraklarını ince ince doğrayıp parmesan peyniri ve zeytinyağıyla karıştırın. Bir miktar hamuru 500 ml’lik 4 adet fırına dayanıklı kavanoza paylaştırın. Üzerine pesto sos ekleyin. Kavanozları bu şekilde en son katman hamur olacak şekilde doldurun. Ekmekleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Teşekkür ederiz.