Şehrazat Tatlısı
Unu geniş bir yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Ortasına yaş maya, toz şeker, ılık süt, yumurta akı, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Ilık suyu yavaşça ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun yarısını başka bir kaba alın. Kakao ve ılık suyu ilave edip yoğurun. İki hamuru da merdane yardımı ile açın. Üste üste koyup üzerine ceviz serpin ve rulo yapın. Hamuru fırın tepsisine alarak yaklaşık 30 dakika mayalandırın. Üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.
Yemeklerin yanına çok yakışan sade cevizli ekmek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.