Çeşnili Mini Ekmekler

Çeşnili Mini Ekmekler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çeşnili Mini Ekmekler için

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı un

Üzeri için

  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
  • Yarım su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • Yarım su bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Yarım su bardağı küp doğranmış kuru domates
Çeşnili Mini Ekmekler

Nasıl Yapılır

  1. Toz şeker, tuz, maya ve ılık suyu bir kasede karıştırın. Unun yarısını geniş bir yoğurma kabına alın. Kalan mayalı karışımı ekleyip 10 dakika yoğurun. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli temiz bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin.
  2. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Üzeri için eritilmiş tereyağı ve ezilmiş sarımsakları bir kasede karıştırın. Kalan malzemeleri farklı kaselere alın.
  3. Yuvarladığınız hamurların her birini önce sarımsaklı tereyağına, sonra hazırladığınız malzemelerden seçtiğiniz birine bulayın ve yağlanmış fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo