Sucuklu Bohça Böreği

Sucuklu Bohça Böreği
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sucuklu Bohça Böreği için

Malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı eritilmiş margarin
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz

İç malzeme

  • 1 kangal sucuk
  • 200 gr kaşar peyniri
Sucuklu Bohça Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  2. Mandalina büyüklüğünde parçalara bölüp üzerini nemli bezle örtün. 20 dakika dinlendirin.
  3. Sucuğun zarını sorup tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin.
  4. Hamurları 10-12 cm çapında yuvarlak açın. Ortalarına bir miktar sucuk ve kaşarpeyniri koyup bohça şeklinde dört tarafından kapatarak uçlarını birleştirin.
  5. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo