Patatesli Ve Kıymalı Börek

Patatesli Ve Kıymalı Börek
25 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patatesli Ve Kıymalı Börek için

Malzemeler

Hamur için

  • 1 kg un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 litre ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 75 gr tereyağı
  • 2 yumurtanın sarısı

İç harcı

  • 200 gr kıyma
  • 2 patates
  • 2 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Patatesli Ve Kıymalı Börek

Nasıl Yapılır


Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

İç harcı için, soğanları soyup kıyın. Maydanozları temizleyip kıyın. Patateslerin kabuğunu soyup irice rendeleyin. Soğanı bir tavada kıyma ile suyunu çekinceye kadar kavurun. Kıyılmış maydanoz, rendelenmiş patates, tuz ve karabiberi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pişirin.

Unu ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına eleyin. Yoğurt, zeytinyağı, tuz ve ılık suyu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 6 bezeye ayırın. Üzerini temiz bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.

Her bir bezeyi açabildiğiniz kadar ince yufkalar şeklinde açın ve eritilip ılınmış tereyağını yufkaların üzerine sürün. Yufkaları teker teker rulo şeklinde sarın ve 4 parmak genişliğinde kesin. Rulo hamurları buzlukta 6-12 saat bekletin.

Hamurları merdaneyle açarak yaklaşık 10x8 cm ebatlarında dikdörtgenler elde edin. Üzerlerine birer tatlı kaşığı kıymalı karışımı paylaştırıp rulo şeklinde kapatın. Börekleri katlama yerleri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo