Milföylü Yufka Böreği

Milföylü Yufka Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Milföylü Yufka Böreği için

Malzemeler

  • 6 yufka
  • 6 milföy hamuru
  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta

İç malzeme için

  • 300 gr beyaz peynir
  • ¼ demet maydanoz

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu
Milföylü Yufka Böreği

Nasıl Yapılır

Lezzet börek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Tereyağını eritin. Ilınınca süt ile yumurtayı ilave edip karıştırın. Yufkanın birini yağladığınız tepsiye yayın. Üzerine yağlı karışımdan gezdirin. İkinci yufkayı üzerine yayın. Tekrar yağlı karışımdan gezdirin ve üçüncü yufkayı üzerine serin. Peyniri çatalla ezip, ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Hazırladığınız yufkanın üzerine yayın. Kalan üç yufkayı aralarına yağlı karışımdan gezdirerek peynirlerin üzerine sırayla yerleştirin. En üste kalan yağlı karışımı yayın. Milföy hamurlarını mutfak tezgahına alıp, oklava ile açarak birleştirin. Hazırladığınız yufkalı böreğin üzerine yayın. Çırptığınız yumurta sarısını sürüp, üzerine çörek otu serpiştirin. Kare şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, kuru yufka böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo