Kara Gelin Pastası
Fotoğraf: Özgür Bakır
Tarif ve Yapım: Selin Hıdır
Su böreği, Türk mutfağında en zor yapımı olan böreklerden biridir. Tepsi böreği adını alan bir börek çeşidi haline gelmiştir. Suda haşlanmış yufkaların arasına, böreğin çeşidine göre kıyma veya peynir ve kaşar harcı serpiştirilir ve en üstüne yumurta sürülerek fırına verilir. Doğu Anadolu Bölgesi'nde genellikle civil peyniri kullanılmaktadır. Hazırlaması zaman alan su böreğini evde hazır yufkadan yapıyoruz. Pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanan hazır yufkadan su böreği tarifi için buyurun, sizi mutfağa alalım.
Avcı böreği tarifi için göz atabilirsiniz.
1 Porsiyon su böreği kaç kalori?
Sosu için:
İç harcı için:
Üzeri için:
Teşekkür ederiz.