Hazır Yufkadan Su Böreği
01 Aralık 2024

Fotoğraf: Özgür Bakır

Tarif ve Yapım: Selin Hıdır

Su böreği, Türk mutfağında en zor yapımı olan böreklerden biridir. Tepsi böreği adını alan bir börek çeşidi haline gelmiştir. Suda haşlanmış yufkaların arasına, böreğin çeşidine göre kıyma veya peynir ve kaşar harcı serpiştirilir ve en üstüne yumurta sürülerek fırına verilir. Doğu Anadolu Bölgesi'nde genellikle civil peyniri kullanılmaktadır. Hazırlaması zaman alan su böreğini evde hazır yufkadan yapıyoruz. Pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanan hazır yufkadan su böreği tarifi için buyurun, sizi mutfağa alalım.

Avcı böreği tarifi için göz atabilirsiniz. 

1 Porsiyon su böreği kaç kalori?

  • 1 porsiyon su böreği yaklaşık olarak 750 kaloridir.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hazır Yufkadan Su Böreği için

Malzemeler

  • 6 adet böreklik yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta

İç harcı için:

  • Bir kase beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

Üzeri için:

  • Yumurta
  • Susam
Hazır Yufkadan Su Böreği

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Su böreğinin yanına naneli ayran servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz hazır yufkadan su böreğinin içerisine maydanoz yerine dereotu ilave edebilirsiniz.
  • İç harcına dilerseniz peynir ve kaşar yerine kıyma koyabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Fırından çıkan böreğin kurumaması için üzerini bir örtüyle kapatmalısınız.
  • Pişirme süresi fırının performansına göre değişiklik gösterebilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo