Etli Ve Mantarlı Kese Böreği

Etli Ve Mantarlı Kese Böreği
06 Mart 2022

Yemeklerinde mantar kullanmayı sevenler için, birbirinden lezzetli mantarlı tarifler sayfamızı buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Etli Ve Mantarlı Kese Böreği için

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 250 gr kuşbaşı kuzu
  • 7 mantar
  • 4 soğan
  • 2 domates
  • 2 sivribiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1.5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı haşhaş
Etli Ve Mantarlı Kese Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin. Soğanları soyup küp küp doğrayın. Sivri biberleri doğrayın.
  2. Yarım çay bardağı sıvıyağı  tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Eti ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  3. Süzülmüş mantar, domates ve sivribiberleri ekleyin. Tarçın, tuz ve karabiberle tatlandırıp etler yumuşayana kadar pişirin.
  4. Yoğurt ve kalan sıvıyağı bir kasede çırpın. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine yoğurtlu karışımı fırça ile sürün.
  5. 4 kenarını içe doğru katlayıp kare şeklinde bir yufka elde edin. Kare yufkayı 4 eşit parçaya kesin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
  6. Elde ettiğiniz kare şeklindeki yufka parçalarından birin küçük ve derin cam kaseye kenarları dışa sarkacak şekilde yayın.
  7. Etli karışımdan ilave edip dışa sarkan yufkaları etin üzerine kapatın. Yağlanmış tepsiye ters çevirip alın.
  8. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ilınınca servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo