Ayvanet

Ayvanet
11 Nisan 2022
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ayvanet için

Malzemeler

  • 4 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
  • 3 su bardağı sarımsaklı yoğurt

Sos için

  • 30 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı pulbiber
Ayvanet

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Kuru maya ve şekeri ilave edip karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Sıvıyağ, süt, yumurta, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda iki misli kabarıncaya kadar bekletin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurları kızartın. Servis tabağına alıp üzerlerine sarımsaklı yoğurdu dökün.

Tereyağını tavada eritip pulbiberi kızdırın. Yoğurdun üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo