Tavuk etini 3 bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın, kevgirle çıkarıp bir tabağa alın. Ilınınca tel tel ayırın ve tenceredeki tavuk suyuna ilave edin.
Bulgur, sıvıyağ, salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve naneyi ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Suyunu çekince ateşten alın.
Hamuru hazırlamak için; una yumurta, sıvıyağ, tuz ve su ekleyin. Kulak memesi kıvamını alıncaya kadar yoğurun. Hamuru merdane ile açıp eşit büyüklükte kareler kesin.
Her bir karenin ortasına tavuklu karışımdan yayın. Köşelerini üst üste getirerek ortada toplayıp bohça biçiminde katlayın.
Hazırladığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. 5 dakika dinlendirip servis yapın.
Şefin Yorumu :
ÖNERİ
Dilerseniz sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip 1 çay kaşığı kırmızı tozbiberi kavurun ve yoğurdun üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Teşekkür ederiz.