Tavuk Etli Patlıcan Kayığı

Tavuk Etli Patlıcan Kayığı
03 Temmuz 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tavuk Etli Patlıcan Kayığı için

Malzemeler

  • 4 orta boy patlıcan
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 parça tavuk göğüs eti
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz

Domates sos için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 domates
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için

  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Taze kekik

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Tavuk Etli Patlıcan Kayığı

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve kızgın yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın. Tavuk etini küçük doğrayın.
  2. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyerek ekleyin. İnce doğranmış biber ve tavuk etlerini ekleyip orta ateşte soteleyin.
  3. Küp doğranmış domatesleri ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber, kimyon ile tatlandırın ve ocaktan alın.
  4. Patlıcanların üzerine uzunlamasına bıçakla cep açın ve tavuklu karışımı içine paylaştırın. Domatesleri ve sarımsağı rendeleyip sos tenceresine alın.
  5. Salça ve bir miktar su ekleyerek 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ekleyin ve fırın kabının tabanına yayın. Patlıcanları üzerine dizin.
  6. Beşamel sos için tereyağını eritip unu sararıncaya kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.
  7. Tuz ekleyip karıştırın ve patlıcanların üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. İsteğe göre üzerine taze kekik ekleyerek servis yapın.

Tavuk eti kullanmak istemiyorsanız, kuzu eti ile hazırlanan güveçte etli patlıcan tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo