Tavuk Kavurma
19 Nisan 2025

Tavuk Kavurma Tarifi: Lezzetli, pratik ve her sofraya yakışan bir ana yemek arıyorsanız, bu tavuk kavurma tarifi tam size göre. Baharatlarla harmanlanmış jülyen doğranmış tavuklar, tereyağı ve sarımsakla kavruluyor, üzerine eklenen mor soğan halkalarıyla hem görsel hem de tat açısından fark yaratıyor. İster pilavla, ister lavaş arasında servis edin; bu tavuk kavurma tarifi her haliyle sofraların yıldızı olmaya aday. Peki tavuk kavurma nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Fırında Kalça But Kızartma tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tavuk kavurma kaç kaloridir?

Bir porsiyon tavuk kavurma 275 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Kavurma için

Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı pul biber 
  • 1 adet mor soğan 
Tavuk Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğsünü ince uzun jülyen şeritler halinde doğrayın.
  2. Geniş bir tavayı ocağa alın ve zeytinyağını ısıtın. Yağ iyice kızınca tavukları tavaya ekleyin.
  3. Tavukları tavaya yayarak yerleştirin ve ilk birkaç dakika karıştırmadan, yüksek ateşte kızarmaya bırakın.
  4. Ardından karıştırarak, tavuklar suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 6-7 dakika kavurun.
  5. Tavuklar suyunu çektikten sonra tereyağını ekleyin. Hemen ardından ince kıyılmış sarımsakları da ilave edin.
  6. 1-2 dakika boyunca, sarımsağın aroması çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  7. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve pul biberi ekleyin. Baharatlar tavuğun her yerine eşit dağılana kadar karıştırın ve 2-3 dakika daha kavurun.
  8. Tavukları ocaktan alın ve sıcak bir servis tabağına aktarın.
  9. Üzerine çiğ olarak ince halkalar halinde doğradığınız mor soğanları yerleştirin.
  10. Arzu ederseniz biraz sumak serpebilir ya da birkaç damla limon suyu gezdirerek soğanları daha da lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Tavuk kavurma, yanına nefis bir şehriyeli pilav ya da bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.
  • Tavuğu, lavaşa sararak dürüm şeklinde de servis edebilirsiniz.
  • Tavuk kavurmanın baharatlı lezzetini dengelemek için yanına yoğurtlu bir meze (örneğin, yoğurtlu havuç salatası veya cacık) ile servis edebilirsiniz.
  • Tavuk kavurmayı, fırınlanmış patates dilimleri veya çırpılmış patates mücveri ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Tavukları doğradıktan sonra kağıt havlu ile iyice kurulayın. Bu, tavukların daha iyi kızarmasına yardımcı olur ve fazla su salmalarını engeller.
  • Tavukları yüksek ateşte pişirerek dışının kıtır, içinin ise yumuşak kalmasını sağlarsınız. Tavuklar ilk başta karıştırmadan kızarmalı, sonra karıştırarak pişirilmelidir.
  • Zeytinyağı ve tereyağının birleşimi, hem lezzetli hem de tavukların güzelce kızarmasını sağlar. Tereyağı, tavuğa zengin bir tat katarken, zeytinyağı daha hafif bir pişirme sağlar.
  • Baharatları tavukları kavurduktan sonra ekleyin. Böylece baharatlar, tavuğun üzerine daha iyi dağılır ve daha yoğun bir tat verir.
  • Mor soğanları çiğ olarak ekleyin. Soğanın taze ve hafif acılığı, tavuk kavurmanın zengin ve baharatlı tadıyla mükemmel bir denge oluşturur.
  • Tavukları pişirirken tavanın kapağını kapatmamaya özen gösterin. Bu, tavukların suyunu salıp çekmesini ve dışlarının çıtırlaşmasını sağlar.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo