Yüksek proteinli tavuk ve düşük kalorili kuşkonmaz ile nefis bir tarif hazırladık. Besin değerleri bakımından zengin olan bu yemeği, kalabalık sofralarda ana yemek olarak sunabilirsiniz.
Tavuk kalçalarını inceltip içerisine hardal sürüp, limon kabuğu, tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.
Kaynar suya kuşkonmaz ve bezelyeleri atın. 30 saniye bekledikten sonra süzerek buzlu suya alın. Tavuk kalçaların içerisine kuşkonmaz ve diğer malzemeleri ekleyip rulo şeklinde sarın.
Tavukları alüminyum folyo ile sarın.
Tavukları kaynar suda 15 dakika poşe edin.
Haşlanmış patates, yeşil sarımsak sapları, bezelye, parmesan, tuz ve karabiber ile blander’dan geçirip püre yapın.
Poşe edilmiş tavuğu zeytinyağı ve tereyağı karışımı olan tavada çevire çevire, dış yüzeyini kahve-altın rengine döndürüp kızartın.
Teşekkür ederiz.