Cordon Bleu

Cordon Bleu
06 Kasım 2023

Cordon bleu bir tavuk şinitzel türüdür. İçerisinden akan peynir ve jambon tadı ile adeta lezzet şöleni yaşatır. Yapması da pratik olan bu tarif için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Cordon Bleu için

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 dilim jambon
  • 2 dilim eriyen peynir
  • 1 su bardağı ekmek kıtırı ya da galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ 
Cordon Bleu

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğüslerini yırtılmamasına dikkat ederek dövün. Baharat serpin.
  2. İç kısmına jambon ve kaşarları yerleştirerek rulo haline getirin, kürdan yardımı ile tavuğu kapatabilirsiniz.
  3. Sırasıyla un, yumurta ve ekmek kıtırı buladıktan sonra kızan yağda pişirin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo