Sebzeli Çanak Köfte

Sebzeli Çanak Köfte
18 Eylül 2020

Kıyma ve garnitürle hazırlanan çanak köfteler, ismini görünümünden alır. Tabanı köfte ile hazırladıktan sonra üst kısmı sebze ve sos ile doldurulur. Hazırsanız, sofralarınıza renk katacak sebzeli çanak köfte tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 7 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Çanak Köfte için

Malzemeler

  • 750 gr kıyma
  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 30 gr tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • Karabiber

Sos için

  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kahve fincanı sıcak su
  • 1 tutam tuz
Sebzeli Çanak Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları soyup rendeleyin. Ekmek içini ılık sütte yumuşatıp elinizle sıkarak süzün ve ufalayın. Kıymayı çukur bir kaba alın.
  2. Soğan, ekmek içi, yumurta, köfte baharı ve tuzu ilave edip yoğurun. Köfte harcından iri portakal büyüklüğünde parçalar koparıp çanak şekli verin.
  3. Köfteleri yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında (veya ızgarada) 20 dakika pişirin. Havuç ve patatesleri küp doğrayın.
  4. Tereyağını teflon tavada eritin ve sebzeleri hafife kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Sebzeleri çanak köftelerin içine paylaştırın.
  5. Köfteleri fırın tepsisine yerleştirin. Zeytinyağı, krema, sıcak su ve tuzu ayrı bir yerde karıştırıp tepsiye ilave edin. 200 derece fırında 5 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Farklı bir tat arıyorsanız, garnitürlü çanak köfte tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo