- Kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Rendelediğiniz soğan, yumurta, zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
- Bulguru ayrı bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıcak su ilave edip karıştırın. 5-10 dakika şişmesi için bekletin.
- Şişen bulguru kıymanın üzerine ekleyin. En son ceviz içini ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız harcı buzdolabına alıp 15-20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen köfte harcını yağlanmış 20 cm çapında yuvarlak bir fırın kabına bastırarak yerleştirin.
- Bıçakla dilimler keserek üzerini zeytinyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Üzerine kırmızı pul biber serpip ılık servis yapın.
Dilerseniz, Adana usulü sini köfte tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.