Hem pratik hem de lezzetli hurmalı tariflerle sofralarınıza tat katabilirsiniz. İşte hurma ile yapılan 5 lezzetli, pratik ve sağlıklı tarif listesi.
Malzemeler:
10 adet hurma
1 su bardağı yulaf
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı bal
1 çay bardağı ceviz veya fındık (çekilmiş)
Yapılışı:
Hurmaları sıcak suda 10 dakika bekletin ve çekirdeklerini çıkarın. Tüm malzemeleri rondoya koyup karıştırın. Elde edilen karışımdan küçük toplar yapıp hindistancevizine veya kakaoya bulayın. Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirip servis edin.
Malzemeler:
500 ml süt
8 adet hurma
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Hurmaları doğrayın ve sütle birlikte kaynatın. Süt kaynadığında içine irmiği ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra bal ve tarçın ekleyip karıştırın. Kaselere paylaştırıp soğuduktan sonra servis edin.
Malzemeler:
10 adet hurma
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Hurmaları sıcak suda bekletip çekirdeklerini çıkarın ve püre haline getirin. Yumurtaları çırpıp üzerine süt, yağ ve hurma püresini ekleyin. Un, kabartma tozu ve tarçını ekleyerek karıştırın. Karışımı kek kalıbına döküp 180°C’de 30-35 dakika pişirin.
Malzemeler:
1 adet muz
4 adet hurma
1 su bardağı süt veya badem sütü
1 yemek kaşığı yulaf
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve tüm malzemeleri blender’a koyun. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Bardakta servis edip üzerine tarçın serpebilirsiniz.
Malzemeler:
8 adet hurma
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
50 gr bitter çikolata
Yapılışı:
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp içlerine fıstık ezmesi doldurun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Hurmaları erimiş çikolataya bulayıp yağlı kağıt üzerine dizin. Buzdolabında 15-20 dakika beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın: