Köfteli Kağıt Kebabı

Köfteli Kağıt Kebabı
24 Aralık 2020

Garnitür ve misket köfte ile hazırlanan kağıt kebabı tarifini denemeye ne dersiniz? Lezzetli ve pratik köfteli kağıt kebabı nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Köfteli Kağıt Kebabı için

Malzemeler

  • 300 g kıyma
  • 200 g iç bezelye
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
Köfteli Kağıt Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Patates ve havucu küp şeklinde doğrayın. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve baharatı karıştırıp köfte harcını yoğurun.
  2. Küçük top şeklinde köfteler yuvarlayın. Büyük bir kaseye patates, havuç, bezelye, tuz, baharat ve yağı alıp harmanlayın.
  3. Yağlı kağıttan dosya kağıdı büyüklüğünde 6 tane kağıt kesin. Kağıdın ortasına garnitürü yerleştirin. Üzerlerine köfteleri paylaştırın.
  4. Yağlı kağıtları bohça şeklinde katlayın ve ters çevirip tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Türk mutfağının meşhur lezzetlerinden biri haline gelen gerçek kağıt kebabı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo