Ispanak Dolgulu Köfte

Ispanak Dolgulu Köfte
18 Eylül 2020

Ispanak; demir, sodyum ve iyot bakımından zengindir. Kalp ve damar sağlığını koruyan bir besindir. Hazırsanız, ekonomik ve pratik ıspanak dolgulu köfte tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanak Dolgulu Köfte için

Malzemeler

Köftesi için

  • 600 g kıyma
  • 1 yumurta
  • 1.5 su bardağı ekmek kırıntısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yenibahar

Dolgusu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet kuzu ıspanak
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı süzme peynir
  • 2 yemek kaşığı toz parmesan
  • Tuz
  • Karabiber

Pane için

  • Un
  • Yumurta
  • Galeta unu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Servis için

  • Süzme yoğurt
  • Kırmızı pul biber
Ispanak Dolgulu Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Köfte için gerekli olan tüm malzemeyi derin bir kasede yoğurun. Dolgusu için, ıspanakların damarlı kısımlarını alıp, çok ince kıyın.
  2. Tereyağını eritin ve ıspanakları ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  3. Streç filmi tezgaha açın ve üzerine kıymalı harçtan iri bir parça alıp elinizle bastırın. Üzerine bir kaşık yardımıyla ıspanaklı harçtan yayın ve köfteyi rulo şeklinde kapatın.
  4. Elinizle hafif bastırıp hafif yassılaştırın. Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Köfteleri önce una sonra yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın.
  5. Ispanak dolgulu köftelerinizi servis tabağına alın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı çırpılmışsüzme yoğurt koyup kırmızı pul biber serpin. Sıcak servis yapın.

Düşük kalorili kabak köftesi tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo