Elmalı Misket Köfte

Elmalı Misket Köfte
18 Eylül 2020

İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren elma, tatlıların yanı sıra salata ve yemeklerin içinde de kullanılır. Hazırsanız, farklı aroması ve lezzetiyle yeni favoriniz olacak elmalı misket köfte tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Misket Köfte için

Malzemeler

  • 3 kırmızı elma
  • 500 gr köftelik kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 6 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 kase un

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 40 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Tuz
  • karabiber
Elmalı Misket Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Patates, soğan ve bir elmayı soyup ayrı kaplara rendeleyin. Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş elma, patates, galeta unu, soğan, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
  2. Hazırladığınız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hafif yassılaştırın.
  3. Köfteleri una bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  4. Kalan elmaları bir parmak kalınlığında dilimler şeklinde kesin. Kararmamaları için limonlu suya batırıp çıkarın. Tereyağını tavada eritip elmaları iki taraflı kızartın.
  5. Üzerlerine şeker serpip sirke ile ıslatın. Karamelize olunca ocaktan alın. Köftelerle elma dilimlerini servis tabaklarına alıp ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Ana yemeklerde sunulan klasik misket köfte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo