Üç Biberli Et

Üç Biberli Et
28 Mart 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Üç Biberli Et için

Malzemeler

  • 600 gr kuzu antrikot veya bonfile
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 200 gr mantar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Biberiye
Üç Biberli Et

Nasıl Yapılır

  1. Antrikotu veya bonfileyi jülyen doğrayın. Tereyağı ve ayçiçek yağını tavada ısıtın.
  2. Etleri ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  3. Etler piştikten sonra yarım ay şeklinde doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin.
  4. Soğanlar hafif yumuşayınca biberleri ekleyin. Biberler yumuşadıktan sonra ince dilimlediğiniz mantarı ekleyip soteleyin.
  5. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Üzerine biberiye serpip sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo