Pırasalı Güveç

Pırasalı Güveç
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Pırasalı Güveç için

Malzemeler

  • 600 gr parça dana eti
  • 1 soğan
  • 5 pırasa
  • 2 havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6.5 su bardağı sıcak su
Pırasalı Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Pırasa ve havuçların kabuklarını soyup iri parçalar şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın.
  2. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı ekleyin ve kısık ateşte kavurun. 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip eritin ve ardından iri parçalar şeklinde doğranmış etleri ekleyerek bıraktığı suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Havuç ve pırasaları ilave edip birkaç dakika soteleyin. Üzerine sıcak su ekleyip etler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  4. Unu yarım çay bardağı soğuk su ile iyice karıştırın ve yemeğe ekleyerek karıştırın. 10 dakika pişirip tuz, karabiber ile tatlandırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Videolu anlatımıyla nefis etli güveç tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo