Alaca Çorba

Alaca Çorba
25 Ocak 2022

Buğday, nohut ve mercimeğin bol kullanıldığı bölge mutfağının en besleyici ve en leziz çorbalarından biridir alaca çorba. Ercan Yamantürk’den yöresel lezzetlerimizden bakliyatlarla hazırlanan besleyici çorba tarifi.

Tekirdağ usulü çeneçarpan çorbası ve Hatay usulü kumbursiye çorbası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Alaca Çorba için

Malzemeler

  • 100 g nohut (Bir gece önceden ıslatılmış)
  • 100 g yeşil mercimek
  • 100 g buğday
  • 100 g kırmızı soğan (İnce doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (İnce doğranmış)

Terbiyesi için:

  • 1/2 fincan domates salçası
  • 60 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tarhun
  • 1 çay kaşığı pul biber
Alaca Çorba

Nasıl Yapılır

  1. Nohut, buğday ve yeşil mercimeği ayrı tencerelerde haşlayarak pişirin.
  2. Daha sonra süzün ve hepsini bir tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca soğan ve sarımsağı ilave edin.
  3. Kaynayan sudan 2 kaşık alarak bir kasede salça ile karıştırın ve çorbaya ilave edin.
  4. Küçük bir tavada tereyağını eritin ve önce pul biberi daha sonra da tarhunu ilave ederek karıştırın.
  5. Çorbayı kaselere alın ve üzerine baharatlı tereyağını gezdirdikten sonra sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo