Küşleme

Küşleme
23 Mayıs 2024

Antep mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan küşleme, kuzu bonfilesiyle yapılır. Kuzu eti sosla marine edildikten sonra buzdolabında dinlendirilir. Ardından tavada pişirilerek servise hazır bir hale getirilir. Özellikle kalabalık sofralarda kendine yer bulan küşleme, bir kuzudan yalnızca 2 tane çıkartılır. Bu yüzden oldukça değerlidir. Küşleme, sinir içermeyen bir et olduğu için yumuşak bir kıvamdadır ve pişirmek için ideal yapıya sahiptir. Küşleme, ortalama 20 dakikada hazırlanır. Bu sürenin 5 dakika hazırlık işlemlerinde, 15 dakikası ise pişirmek için kullanılır. 

Küşleme Nasıl Çıkartılır?

Kuzunun sırt bölümünde bulunan omurgadan çıkartılan küşleme, 2 parmak kalınlığında olmalıdır. Daha önce dediğimiz gibi kuzudan yalnızca 2 adet küşleme çıkartılır. Eğer kasaptan satın alacaksanız, kuzu küşlemesi olarak belirterek kolayca alabilirsiniz. Malzememeler hazırsa, Antep usulü kuzu küşleme yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak kuzu külbastı, kuzu etli tas kebabı ve fırında kuzu kaburga tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Küşleme için

Malzemeler

  • 600 gram kuzu küşleme
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğanın suyu
  • Karabiber
  • Tuz
Küşleme

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu küşlemeyi iri parçalar halinde doğrayın ve geniş bir kaba yerleştirin.
  2. Marine sosu için; Yoğurt, domates salçası, bal, zeytinyağı, soğan suyu, karabiber ve tuz ekleyerek çırpın.
  3. Hazırladığınız sosu etin üzerinde gezdirin. Elinizle eti harmanlayarak her tarafına sos gelmesini sağlayın.
  4. Etin üzerini streç film ile hava almayacak şekilde örtün.
  5. Eti buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  6. Tavayı ocağa alarak iyice ısıtın. Etleri önlü arkalı olarak pişirin.
  7. Dilerseniz, hazırladığınız etleri mangalda da pişirebilirsiniz.
  8. Kuzu küşlemeyi, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo