Kırmızı Şarap Ve Yabani Mantar Soslu Dana Bofile için
Malzemeler
Yarım kg bonfile
2 kadeh kırmızı şarap
1 su bardağı karışık mantar
1 soğan
4~5 dal taze kekik
4~5 dal taze biberiye
Yarım su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış misket patates
Yarım paket haşlanmış brokoli
2 yemek kaşığı zeytinyağı
30 gr tereyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı Şarap Ve Yabani Mantar Soslu Dana Bofile
Nasıl Yapılır
Bir tavada zeytinyağı ile ince kıyılmış soğan ve sarımsağı kavurun. İnce doğanmış mantarları ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı olarak kırmızı şarabı ve et suyunu ilave edin.
Misket patatesleri ince kıyılmış kekik ve biberiyeye bulayın. Tuz serpin. Brokolileri yıkayıp 10 dakika kaynatın.
Etleri tuz ve karabiberle iyice yoğurun. Tavada tereyağını eritin ve etleri çevirerek 5 dakika pişirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Servis tabağına önce mantarlı sosu yerleştirin, üzerine eti alın. Patates ve brokolilerle birlikte servis yapın.
Teşekkür ederiz.