Izgarada Dana Antrikot

Izgarada Dana Antrikot
24 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Izgarada Dana Antrikot için

Malzemeler

  • 800 gr dana antrikot
  • 400 gr patates
  • 200 gr kırmızı soğan
  • 1 havuç
  • 1 dolmalık biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Marine sos için

  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı sarımsaklı çeşni
Izgarada Dana Antrikot

Nasıl Yapılır

  1. Marine sos için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın. Antrikotları marine sosta bir gün süreyle bekletin. Mangalı yakın.
  2. Izgara telini üzerine yerleştirip yarım soğan ile silin. Antrikotları ızgaraya yerleştirip her iki tarafını da pişirin.
  3. Dilimlediğiniz kırmızı soğan, havuç ve dolmalık biberi mangal ateşinde pişirin. Patatesin kabuklarını soymadan elma dilim kesip fırın tepsisine alın.
  4. Üzerine zeytinyağı gezdirip 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Servis tabağına antrikotları, patatesleri ve kızarttığınız sebzeleri yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo