Humuslu Et Kavurma

Humuslu Et Kavurma
15 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Humuslu Et Kavurma için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 soğan
  • 500 g kuşbaşı dana eti
  • Tuz
  • Karabiber

Humus için

  • 500 g nohut
  • 3 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak

Üzeri için

  • Zeytinyağı
  • Frenk soğanı
Humuslu Et Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını geniş bir tencerede eritin. Dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurup yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Etleri ekleyin.
  2. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan 15 dakika önce tuzunu ve karabiberini ilave edin.
  3. Humus için nohutları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip haşlayın.
  4. Nohutları ve kalan malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar rondodan geçirip püre haline getirin. Humusu bir servis tabağına alın.
  5. Ortasını hafif çukurlaştırın. Kavurmayı humusun üzerine alıp çok az zeytinyağı gezdirin. İnce kıyılmış Frenk soğanı ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Balkan ülkelerinde sık sık tüketilen ve Türk sofralarının vazgeçilmezi haline gelen klasik humus tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo