Havuç Musakka

Havuç Musakka
08 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Havuç Musakka için

Malzemeler

  • 1 kg havuç
  • 250 gr yağlı kıyma
  • 4 soğan
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı
Havuç Musakka

Nasıl Yapılır

  1. Havuçları temizleyip yuvarlak dilimler şeklinde doğrayın. Zeytinyağında kızartın. Soğanın kabuklarını soyup kıyın.
  2. Kıymayı tavaya alıp kendi yağında kavurmaya başlayın. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Tencereye bir sıra kıymalı harç ve bir sıra havuç dilimleri şeklinde malzemeyi dizin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  4. Üzerine et suyunu gezdirip tencerenin kapağını kapatın. Yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Yemeği servis tabağına ters çevirip aktarın. Sıcak servis yapın.

 Nefis patlıcan musakka tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo