Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote
01 Eylül 2022

Nermin Gül’den Lezzet okurları için şahane bir tarif. Lezzetini kat ve kat artıran lokum kıvamında güveçte et sote.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Güveçte Et Sote için

Malzemeler

  • 1/2 kg kuşbaşı et
  • 1 adet yeşil biber (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet domates (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1/2 tatlı kaşığı salça
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Güveçte Et Sote

Nasıl Yapılır

  1. Kuşbaşı eti düdüklü tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 10 dakika haşlayın. Haşlama suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.
  2. Geniş bir tavanın içerisine çok az sıvı yağ dökün ve yemeklik doğranmış kuru soğan ile yeşil biberi ekleyerek 2-3 dakika kavurun. Üzerine haşlanmış  kuşbaşı eti ilave edin ve 5 dakika daha kavurun. Son olarak  doğranmış domatesi, salçayı ve  baharatları da ekleyerek 2 dakika daha pişirin ve  ocaktan alın.
  3. Pişirdiğiniz kuşbaşı eti güveç kaplarına paylaştırın ve et suyundan bir miktar üzerine ekleyin. 
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirin ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo