Fırında Dana Kaburga

Fırında Dana Kaburga
19 Şubat 2024

Bayram sofralarında sunabileceğiniz nefis mi nefis dana kaburga hazırlamaya ne dersiniz? Pişirme süresi uzun olsa da, lezzeti tüm zahmete değecek. Ercan Yamantürk’den kalabalık sofralara özel dana kaburga tarifini sizlere sunuyoruz.

Dana eti sevenler için teriyaki soslu dana ve dana kuşbaşı güveç tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 4 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fırında Dana Kaburga için

Malzemeler

  • 1 kg dana kaburga
  • 100 g soğan (İnce doğranmış)
  • 60 g arpacık soğanı
  • 50 g kereviz (İnce doğranmış)
  • 3 diş sarımsak
  • 40 g domates salçası
  • 2 l su
  • 20 g taze karışık baharat (Kıyılmış)

Üzeri için

  • 50-60 g kuru mürdüm eriği

Servis için

  • 4 adet kemer patlıcan (Közlenmiş ve kabukları soyulmuş)
  • 100 g taze bakla içi (Haşlanmış)
  • 4 adet çeri domates
  • 4 adet güneşte kurutulmuş domates (Küp doğranmış)
  • 60 g tereyağı
  • 20 g taze karışık baharat (Kıyılmış)
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Fırında Dana Kaburga

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir fırın tepsisine kaburga, sarımsak, kereviz ve soğanları alarak tereyağı ve domates salçası ile birlikte harmanlayın.
  2. 2 litre su ilave ettikten sonra üzerini alüminyum folyo ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 3-4 saat süreyle pişirin.
  3. Pişen kaburgayı bir kaba alarak fazla yağ ve sinirini temizledikten sonra tiftikleyin. (Tepside kalan malzemeyi daha sonra mürdüm eriği sosu için kullanmak üzere ayırın.)
  4. Taze baharat, tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırın. Daha sonra bir kalıba aktarın ve üzerini streç film ile kapatarak elinizle bastırmak suretiyle düz bir kalıp elde edin.
  5. Tercihen 9 cm çapında metal kalıplar kullanın ve içine her birini 130 g olacak şekilde porsiyonlayın ve yiyeceğiniz zaman kullanmak üzere buzdolabına alın. İftara yakın çıkarın ve kurumaması için üstüne biraz kendi sosundan ilave ederek fırında ısıtın.
  6. Servis için taze bakla içini haşlayın ve kabuklarını soyduktan sonra tuz, zeytinyağı ve çeri domatesle marine edin.
  7. Közlenmiş patlıcanları kuru domates, taze baharat, sarımsak ve zeytinyağı ile lezzetlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 5 dakika pişirin.
  8. Etin üstü için; kurutulmuş mürdüm eriğini kaburganın pişmiş olduğu sosta pişirin ve bir blender aracılığıyla püre haline getirin.
  9. Hazırladığınız tüm malzemeyi fotoğraftaki gibi veya arzu ettiğiniz şekilde tabaklayın. Üzerine mürdüm eriği sosunu ekleyerek sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo