Etli Kereviz Yemeği

Etli Kereviz Yemeği
27 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Etli Kereviz Yemeği için

Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 1 soğan
  • Yarım limonun suyu
  • 3 su bardağı su
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 20 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Kereviz yaprağı
Etli Kereviz Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Kerevizlerin ve patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Havuçları yuvarlak doğrayın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve et ile birlikte tencereye alın. Üzerine su ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
  3. Sebzeleri ekleyin. Unu bir miktar yemeğin suyu ile karıştırıp ekleyin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  4. Bir kasede yumurta sarısını çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe üzerine alarak karıştırın. Yavaş yavaş yemeğe ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
  5. Servis tabağına alarak üzerini ince kıyılmış kereviz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar
avatar
sametsabuncu YORUM 27 Nisan 2021, 14:18
********* ONAY BEKLİYOR... *********

Benzer Tarifler

Lezzet Logo