Şehrazat Tatlısı
Bir bardak sıcak su ile bulguru ıslatıp 10 dakika bekletin. Bulgur yumuşayınca un, yumurta, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyin. Elinizi ara ara ıslatarak yoğurun. Hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp fıstık şekli verin. Tencereye tereyağı, küp doğranmış soğan ve eti aktarın. Et suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Nohut, biber salçası, kırmızı pul biber, nane, karabiber, tuz ve 8 bardak suyu ilave edip kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve köfteleri ilave edin. 20 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Pişerken yemeğinizin suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.